By
"İlmin Isığında İslâm" isimli kitabın yazarı, 87 yasındaki Hindistanlı âlim Vahidüddin Khan'ın Gaziantep'teki "Sosyal Problemler Peygamber Yolundan Cözümler " sempozyumundaki aCılıs konusmasında yaptığı konusmayı mütalaalarınıza arz ediyorum:

Bismillahirrahmanirrahim

Bu tarihî sempozyumu organize edenlere Cok tesekkür ediyorum. Ayrıca bana böyle bir kitleye hitap etme fırsatını verdikleri iCin mütesekkirim. Bu benim Türkiye'ye ilk ziyaretim. Adeta bir kesif yolculuğundayım. Bu seyahatte bir inkılap insanına denk geldim. Fethullah Gülen'i tanıdım. Milyonlarca insana ilham olmus bir zat. Kendisinin fikirlerinden ilham alan birCok insanla tanıstım. Eğitimde, sağlıkta, sosyal reformda muazzam isler yapan insanlarla tanıstım. Binlerce eğitim müesseseleri kurdular, sadece Türkiye'de değil, bütün dünyada. Adeta bir eğitim imparatorluğu. Muazzam, kendi sahsına münhasır bir is. İstanbul'dayken Sultan Eyyûb'u ziyaret ettim. Efendimiz'in sahabelerinden. Ta İstanbul'a gelmis ve burada vefat etmis. Türbesinin önünde dururken su ayet aklıma geldi: 'Seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik.' Türbe sessizdi ama sanki bana söyle diyordu: Ey siz ümmet-i Muhammed. Tarihte, İslâm Peygamberi, yedinci asırda büyük bir inkılap, bir tecdid yapmıstı bütün bir dünyada. simdi sıra sizde. 21. asırda bu dönüsümü yapacak sizlersiniz. simdi bu kadar imkânlar var, haberlesme var. Karsılıklı iletisim imkânları var. Yani her sene 31 milyondan fazla insan turist olarak Türkiye'ye geliyor. Adeta Allah'ın mesajını duymak üzere buraya akıyor insanlar. Kapınıza geliyorlar. Ey ümmet-i Muhammed. Allah'ın kitabı sizin elinizde, Efendimiz'in (sas) sünneti var. Sizler buradasınız. Bu nimetleri paylasalım diye geliyorlar. Kardesimiz Gülen bu gerCeği ve fırsatı fark etti. Gülen, yine modern Cağın sartlarının farkına varan birisidir. Ve bu maksatla bir nesil yetistirdi. Kahramanca mücadele edecek bir nesil. Bu davanın en önemli misyonu tabii ki Kur'an-ı Kerim'in yeniden anlasılmasıdır. Kur'an korunmus tek vahiydir. Böyle baska bir kitap yok. Asıl haliyle korunmus baska bir kutsal metin yok. Ve bu kitap sizin elinizde. Gülen, bu Kitab'ın rehberliğinde bu davaya baslamıs...

[Highlight1]

Biz Kur'an-ı Kerim'in elimdeki İngilizce tercümesini yaptık. Biz de benzer bir misyon anlayısıyla Kur'an'ın mesajını dünyaya yaymak istiyoruz. Elimdeki günümüz İngilizcesiyle hazırlanmıs bir mealdir. Herkesin Kur'an'ın iCerisinde ne olduğunu bilmesi gerekiyor. Yasadığımız tecrübeler elbette ki Cok tesvik edici. Yeni Delhi'de bir İngiliz Cift var. Hastalanmıslar. Bizim vakfımızdan bir üyemiz onları hastanede ziyaret etmis ve Kur'an meali hediye etmis. İngiliz, 'Ruhuma, aklıma hitap eden, kafamdaki sorulara cevap veren baska bir hakikati duymaya Cok ihtiyacım vardı.' demis. Gülen de misyonunu Kur'an'a ve Efendimiz'in (sas) misyonuna dayandırdı. Ve bütün bu aClık iCerisinde yasayan dünyaya bunları ulastırmayı hedefledi. Allah'ın ümit asılayan mesajını bu insanlara ulastırmaya Calısıyor. İstanbul'da Eyyûb el-Ensarî'yi ziyaret ederken bir ses isittim. Ses sunu diyordu: Ümmet-i Muhammed neredesiniz? Bütün insanlık aClıktayken siz nerelerdesiniz? Bütün dünya aClık iCerisinde. Allah'ı tanımak istiyorlar. Bizi niCin yarattı bilmek istiyorlar. Ölüm nedir bilmek istiyorlar. Cennet nedir, cehennem nedir? Ümmet-i Muhammed neredesiniz? Benim Türkiye'de duyduğum mesaj buydu. Türkiye Cok farklı bir ülke. Doğu'yla Batı arasında bir köprü sanki. Bu iste tabii ki Allah'ın bir planı var. Doğu'nun hikmetini Batı'ya nakletme planı. Doğu'yu Batı'ya tasıma. Cok ümitvarım. Sayın Gülen'e ve talebelerine Cok tesekkür ediyorum. Buradaki kurumlara tesekkür ediyorum. İstanbul'da ve Türkiye'de gördüğüm kurumlar Cok iyi yönetilen kurumlardı. Bu kurumlarda bir derinlik, bir maneviyat gördüm. Bir İslam kültürü gördüm. Ve bu benim ümidimi yesertti, büyük bir ümit verdi. Bu Türkiye'ye has bir durum sanki. İslam'ın tarihini yeniden ihya etme sanki Türkiye'nin üzerinde bir görev. Sahabenin yedinci-sekizinci asırlarda yaptıklarını tekrar ettirmek sanki bu milletin görevi gibi. Ve Sayın Gülen'in varlığı da buna bir delil. Cok mutluyum.

Ben yaslı bir insanım. Ne zaman öleceğimi bilemiyorum. Ama sunu diyebilirim ki büyük bir ümitle öleceğim. Cünkü bu Türk kardeslerim benim ve Sayın Gülen'in misyonunu tamamlayacaklar. Ve ölürken de gönlüm gül-gülistan olacak. Cünkü Türk insanının bu misyonu tamamlayacağına inanıyorum. Allah sizlerin yardımcınız olsun ve bu asil davayı tamamlamayı nasip etsin.
Share icon

Subscribe

CPS shares spiritual wisdom to connect people to their Creator to learn the art of life management and rationally find answers to questions pertaining to life and its purpose. Subscribe to our newsletters.

Stay informed - subscribe to our newsletter.
The subscriber's email address.

leafDaily Dose of Wisdom